Bitcoin Crashes, Verliest $800 in Ruwweg twee dagen

Het lijkt erop dat bitcoin iedereen weer in de steek heeft gelaten. De nummer één cryptocurrency van de wereld per marktkapitalisatie heeft een serieuze wending genomen en is gedaald tot $11.600 – ruwweg $400 minder dan waar het gisteren was.

Een andere Bitcoin Fall staat in de boeken…

De munteenheid is na de laatste weken op een serieuze manier aan het rollen geweest, en is helemaal gestegen van het midden van $9.000 tot boven de $12.000. Nu de munt echter de eerder ingestelde weerstand heeft doorbroken, lijkt de aanwinst een serieuze stap terug te zetten. Het steeg aanvankelijk helemaal tot $12.400, maar vestigde zich vervolgens op $400 minder dan 24 uur geleden. Vanaf daar heeft het weer een duik genomen van $400 en heeft het ongeveer $800 verloren in twee dagen.

Dit is niet alleen een teleurstelling, maar het is een pure herhaling van wat Bitcoin Code in deze situatie meerdere malen heeft gedaan. Voortdurend bewijst bitcoin dat het niet sterk genoeg is of dat het niet in staat is om verder te gaan dan een weerstandspunt zonder ernstige gevolgen. In dit geval was het verzetspunt in kwestie $12K. Velen van ons zaten met ingehouden adem te wachten tot de munt boven deze grens zou stijgen, maar nu het zover is, heeft de vloedgolf niet zo lang geduurd.

Dit is precies hetzelfde wat er de afgelopen drie maanden is gebeurd, elke keer dat de bitcoin werkte om $10K te bereiken. Dit was het eerder vastgestelde niveau van weerstand voor ’s werelds grootste en meest populaire cryptocurrency. Er waren incidenten in zowel mei als juni waarin bitcoin hard werkte om $10.000 te bereiken, alleen om boven de positie uit te stijgen voor wat voelde als slechts momenten en dan terug te vallen naar het vorige punt.

Wat er vandaag gebeurd is, is niet anders dan de momenten van mei of juni. Wat we regelmatig zien is dat bitcoin echt iets groots en langdradigs nodig heeft als het echt de weerstandsbarricades in de weg gaat leggen. Toen het voor het eerst boven de $10.000 uitkwam, was er nieuws dat er een tweede golf van stimulerende controles voor Amerikanen op komst was.

Bovendien hadden de banken aangekondigd dat ze onlangs toestemming hadden gekregen om de cryptobewaardiensten aan te bieden aan hun klanten. Dit was enorm in die zin dat de kloof tussen zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde financiën nu was overbrugd, en daarmee een heel nieuw niveau van legitimiteit voor de cryptocrisismarkt had bereikt.

Iets groots moet gebeuren

Nu, echter, lijkt er niet veel te zijn in termen van die capaciteit. Ja, institutionele spelers lijken meer een standpunt in te nemen in de bitcoin ruimte wat met de $1 miljard aan investeringen van Grayscale, maar dit is kleine bonen in vergelijking met het nieuws van de banken die crypto diensten leveren.

Wat bitcoin nodig heeft als er weer een serieuze, permanente stijging komt, is weer een duwtje in de rug van de mainstream. Wanneer dit gebeurt, zullen we waarschijnlijk de prijssprongen van de bitcoin als laatste zien.