Bitcoin Prijs raakt de $37K Zone

Bitcoin Prijs raakt de $37K Zone, Crypto Economy’s Market Cap Hits $1 Triljoen

De Israel Securities Authority (ISA) heeft onlangs geoordeeld dat door bedrijven uitgegeven gebruiksmunten effecten zijn en daarom niet als activa kunnen worden geclassificeerd. De beslissing van de ISA komt nadat de Israëlische tech startup Kirobo de toezichthouder ervan wilde overtuigen dat de geplande uitgifte van de penningen niet gelijk stond aan een aanbod van effecten.

Muntwaardegroei

In reactie op de beweringen van Kirobo heeft de ISA echter een position paper gepubliceerd waarin wordt uitgelegd waarom de geplande aanbieding van penningen „onderworpen moet zijn aan de Israëlische effectenregelgeving“. Door de gemiddelden van Kirobo terzijde te Bitcoin Revolution schuiven, dringt de ISA erop aan dat de „penningen als effecten moeten worden beschouwd, hetzij vanwege het risico om ze aan te houden, hetzij vanwege de verwachtingen van de kopers om een korte- of langetermijnrendement te ontvangen“.

De toezichthouder wijst ook op een belangrijk aspect van het voorstel van Kirobo, dat de beweringen over de nutspenningen lijkt te onderbieden. In de position paper onthult de ISA dat „de plannen van Kirobo om 0,8% van de penningen in bezit te houden, aangeven dat zij van plan is de waarde van de penningen te verhogen“. De toezichthouder voegt daar nog aan toe:

Er is een kans dat er investeerders zijn die de penning voor financiële doeleinden zullen kopen en uit de verwachting dat de waarde zal stijgen, wat kenmerkend is voor beleggingen in effecten.

Regulatoren gaan over tot het reguleren van Cryptos

Ondertussen, de rest van het rapport, dat niet onthult hoe de tech startup reageerde op de uitspraak, impliceert dat het standpunt van de ISA vergelijkbaar is met het standpunt van de VS tegen Ripple’s token. Tegen het einde van 2020, zeiden de regelgevers in de Verenigde Staten dat de uitgifte van het XRP-munt het Amerikaanse Securities Act overtrad. SEC heeft nu een $1.3 miljard proces tegen Ripple en zijn stafmedewerkers voor deze zogenaamde schendingen gelanceerd.

Ondertussen, verklaart het rapport dat de besluiten van de twee landen zijn gekomen op een tijdstip waarop de ,,financià „le regelgevers nog beoordelen hoe zij cryptocurrencies zoals bitcoin en zijn rivalen zouden moeten regelen“. Het rapport eindigt met de suggestie dat „toekomstige rechtszaken zouden kunnen bepalen of cryptocurrencies de sprong maken van een niche naar een mainstream asset.“