Casascius 1000 BTC guldmønt slog den „flydende hårsølvdollar“ som verdens mest værdifulde sjældne perle

Penge tager forskellige former.

Folk beslutter, hvad der passer til deres situation, og accepterer godkendte penge. Vi har haft alle former for penge gennem årene.

Imidlertid er fiat meget brugt i den digitale tidsalder. De trykkes af centralregeringen og bakkes op af landets suverænitet. Af denne grund er nogle mere værd end andre.

At tale om penge er der stadig nogle, skønt de er præget af den samme regering, betragtes som mere en skat end andre.

The Flowing Hair Silver Dollar Solgt for $ 10 millioner i 2013

Tag for eksempel den flydende hårsølvdollar, der tog efter den spanske dollar.

Det er en perle i sig selv og den første mønt produceret af den amerikanske føderale regering. En skat og en meget efterspurgt mønt, der oprindeligt var designet til at være hjørnestenen i det amerikanske monetære system.

Mønten afbildede buste af Lady of Liberty på den ene side og ørnen på den anden; demonstrerer De Forenede Staters uafhængighed og dets evne til at prægge sine mønter.

På dette tidspunkt var landet blevet påvirket af sin krig med Storbritannien. Den flydende hårdollar tjente sit formål med at markedsføre USA og fungerede mere som en souvenir end penge.

Ifølge kurator og direktør for American Numismatic Association’s Money Museum, Douglas Mudd, repræsenterede mønten frihed:

”Flowing Hair-designet blev produceret af Mint som den første repræsentation af frihed. At tage ideen fra de gamle romere, hvor de brugte kvindelige figurer – undertiden mandlige figurer – til at repræsentere begreber som frihed eller frihed. ”

Den flydende hårdollar er en af ​​de tidligste nationale mønter, der er præget af præsident George Washington. Efter en undersøgelse foretaget af Alexander Hamilton i 1791 vedtog kongressen en fælles beslutning om at oprette en national mynte godkendt i henhold til møntloven af ​​1972.

De flødende hårdollarmønter blev produceret i en begrænset periode mellem 1794 og 1795.

Hvad der adskiller denne mønt fra resten er dens sjældenhed. Den flydende hårdollar er en af ​​de mest værdifulde af alle amerikanske mønter og betragtes som en national skat af Steven Contursi — den tidligere ejer af en af ​​de anslåede 150 mønter.

I 2013 blev en af ​​de flødende hårdollarmønter solgt for $ 10.016.875, hvilket gør den til en af ​​de mest solgte mønter i historien. Bruce Morelan, køberen, sagde, at det var en drømmemønt og en uvurderlig artefakt.

Mønten er klar til hammeren, og dens værdi kan være højere.

Casascius 1000 BTC guldmønt er mere værdifuld

Markering af Bitcoin-alderen er Casascius 1000 BTC guldmønt, der var tilgængelig fra 16. december 2011. Mens den strømmende hårdollar solgte til over 10 millioner dollars, solgte mønten for 1 million dollars.

Mønten er en forbindelse mellem det digitale og det fysiske. Casascius lavede hver med en ounce fint guld.

En mønt af Mike Caldwell, en ivrig entusiast i de tidlige Bitcoin-år, indeholdt „et indlejret stykke papir med værdien af ​​Bitcoin og dækket af et manipulationssikkert hologram.“

Mønterne var tilgængelige i intervaller på 1, 10,25, 100 og 1000 BTC og beregnet til ansigt til ansigt-transaktioner. Den, der indløser den private nøgle, får møntens spotværdi.

Der blev produceret seks Casascius 1000 BTC guldmønter, der var knyttet til en privat nøgle. Fire er blevet indløst – og i nogle tilfælde ødelagt.

Da mønten er knyttet til prisen på BTC, svinger Casascius 1000 BTC guldmønt afhængigt af spotrater. Hvis Bitcoin opretholder sin opadgående bane, der opretholder priser over $ 10k, vil hver af disse fem mønter være verdens mest værdifulde sjældne mønter – kun hvis prisen er indregnet.

Hver af dem kunne dog være langt mere værd, fordi Casascius stoppede med at mønte disse mønter tilbage i november 2013, da FinCEN gik ind for at spørge om pengetransmitterlicensen.

Da BTC handlede på omkring spotniveauerne tilbage i 2018, solgte hver Casascius 1000 BTC guldmønt til en kæmpestor $ 15 millioner op fra $ 300.000 i marts 2015.

Opdraget fortsætter, fordi der stadig er to (2) uåbnede serie 1 1000 BTC-søjler (ud af 16) og fire (4) uåbnede mønter – fra seks, der hver kan indløses for 1000 BTC eller til 19 millioner dollars til spotrater, der let bliver verdens mest værdifulde sjældne mønter.