Kortsiktig prisanalys av Bitcoin Cash: 12 september

Efter att ha registrerat en betydande minskning av värdet tidigare denna månad har Bitcoin Cash sett sitt pris konsolideras under den senaste veckan. I enlighet med vad som förväntades av altcoin-marknaden hade Bitcoins nedgång under 10 000 USD utlöst en betydande mängd baisseartad känsla för mynt som Bitcoin Cash, särskilt under den första veckan i september.

I skrivande stund handlades Bitcoin Cash till 223 dollar med ett börsvärde på 4,1 miljarder dollar

Under det senaste dygnet har BCH observerats ha noterat en mindre stigning på 0,7 procent efter att ha registrerat en handelsvolym på 2 miljarder dollar.

Enligt timdiagrammet för Bitcoin Code har kryptovalutans prisåtgärd varit en del av en fallande triangelformation sedan den 10 september och den kommande dagens tid är det osannolikt att prisåtgärden bryter ut ur den. Presstidens handelspris för BCH var mycket nära att testa supporten till $ 222, en nivå som också är prismålet för myntet på kort sikt.

Men om BCH noterade en ökande hausseartad känsla de närmaste dagarna, kan kryptovalutan gå mot sin omedelbara motståndsnivå [$ 225 – $ 227], ett intervall som har varit ganska svårt att bryta under de senaste dagarna

Med hänsyn till indikatorerna för BCH kan det hävdas att kryptovalutan kommer att förbli inom formationen under de närmaste 24 timmarna. MACD-indikatorn var vid gränsen till baisseartad crossover, vid pressningstid, med signallinjen som närmade sig MACD-linjen som för närvarande låg ovanför den. RSI, å andra sidan, verkade röra sig bort från den neutrala zonen och tillbaka till den översålda zonen.

Liksom många av marknadens altcoins har korrelationen med Bitcoin varit ganska stark för BCH och den senaste veckans prisåtgärd är ett bevis på det faktum. Under det senaste året steg BCH-BTC-korrelationen från 0,72 till 0,84, vilket gjorde BCH extremt mottaglig för svängningarna på Bitcoins prismarknad.

Efter att ha tillbringat några dagar i den nedåtgående triangelformationen såg BCH ut för en breakout. Men under de närmaste 24 timmarna kommer kryptovalutan sannolikt att hålla sig inom formationen och gå mot supporten till 222 $. Men om BCH övervinns av starkt hausseartad känsla, är ett prisutbrott riktat motståndet på $ 225 ganska troligt.