Oh de ironie: Bitcoin’s marktkapitalisatie is nu groter dan die van PayPal…

PayPal bevestigt de ontwikkeling van ‚Crypto Capabilities‘ al in beweging.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is de afgelopen maanden dramatisch gestegen en heeft onlangs een plaats ingenomen in de top 25 van grootste bedrijven en activa door de marktkapitalisatie.

Bitcoin heeft een waardering van $241.450.178.242 op het moment van de pers, volgens gegevens van AssetDash. De marktkapitalisatie van de cryptokapitalisatie is gestegen na de marktwaardering van PayPal, die momenteel rond de $240.356.371.500 ligt, volgens de analytics site. Bitcoin is nu gerangschikt als de 21e meest waardevolle activa per marktkapitalisatie, met PayPal dat op de voet volgt op nr. 22.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 1,97% gestegen. Ondertussen is de marktkapitalisatie van PayPal vandaag met 3,86% gedaald. De ironie van de situatie is dat bitcoin PayPal heeft ingehaald kort nadat de consument zijn betalingen had aangekondigd dat het zijn klanten binnenkort in staat zal stellen bitcoin en andere crypto-assets te kopen en vast te houden.

PayPal heeft momenteel 360 miljoen gebruikers over de hele wereld. Het nieuws dat deze gebruikers zouden mogen winkelen met behulp van cryptocurrency bij de 26 miljoen handelaren op het PayPal-netwerk markeerde een van de meest diepgaande koppen van dit jaar op het gebied van crypto-adoptie.

Met name de officiële bevestiging op 21 oktober dat PayPal cryptocurrencies zou ondersteunen, zorgde voor een nieuwe stijging van de bitcoin prijzen omdat deze voor het eerst in meer dan een jaar meer dan 13.000 dollar bedroegen.

De bitcoinprijs is dit jaar aanzienlijk gestegen omdat meer investeerders zich willen indekken tegen de inflatie die volgens hen het gevolg is van de interventiemaatregelen van de centrale banken. Sinds COVID-19 in maart werd uitgeroepen tot pandemie, hebben centrale banken over de hele wereld belachelijke gelddrukpraktijken en balansuitbreiding ondernomen.

Dit heeft ertoe geleid dat verschillende traditionele fondsen en institutionele beleggers een activum zijn gaan waarderen met een hardgecodeerde voorraad van 21 miljoen munten – bitcoin. Met nieuwe beleggers die naar het activum toestromen, heeft bitcoin zich ontpopt tot ’s werelds best presterende activaklasse van 2020. Het is geen wonder dat het vlaggenschip van de cryptocrisis nu groter is dan PayPal.